Luontoelämyksiä läpi vuoden

KUUSAMON AINUTLAATUINEN LUONTO

Kuusamon erämaat ja kuohuvat kosket kalliokanjoneineen kutsuvat jälleen seikkailuun. Halusitpa sitten valloittaa vielä tutkimattomia tantereita tai tallustella tutuimmilla poluilla.

Vuosi toisensa jälkeen tuhannet ja taas tuhannet matkailijat tulevat nauttimaan kuusamolaisesta luonnosta. Eikä ihme, sillä mistä muualta Suomesta löydät vastaavat maisemat ja vesistöt!

Kuusamo on Lapin eteläpuolella ainoa seutu, jonka maanpinnan vaihtelut ovat yli 200 m. Yli 300 m:n korkeuteen yltäviä lakia on parikymmentä ja lähes 500 m:in kohoavia tuntureita ovat Valtavaara, Iivaara, Rukatunturi, Konttainen, Kuntivaara ja Pyhävaara. Suurimmillaan korkeuserot ovat Ruka-Valtavaaran ja Iivaara-Penikkavaaran alueella. Alimmillaan maanpinta on Oulankajokilaakson itälaidassa, jossa joki virtaa vain 135 m:n tasossa.

Kuusamoa halkoo Maaselän vedenjakaja, joka erottaa Vienanmereen ja Pohjanlahteen laskevat vedet.

Ilmastonsa puolesta Kuusamo on Suomen mantereisimpia alueita, mutta kosteussuhteiltaan merellinen. Vuoden keskilämpötila on 0 astetta ja kasvukauden pituus 135 vuorokautta. Pysyvä lumipeite on maassa noin 200 vuorokautta lokakuun alusta toukokuun puoliväliin.

Erityisen vaikuttava on Kuusamon ruska: ensimmäisten yöpakkasten puraistua Koillismaan luontoa, alkaa koko kesäkauden vilkkain matkailusesonki. Ruskaa saapuu ihailemaan ja siitä nauttimaan tuhannet matkailijat. Voisipa sanoa, että Kuusamon muutenkin mykistävän kaunis luonto on parhaimmillaan noina muutamina viikkoina, jotka sattuvat syyskuun puolivälin tienoille.

Liikkuessasi kauniissa luonnossamme muistutamme Sinua Jokamiehen oikeuksista!

Ote ruka.fi-sivuilta

yhteystiedot ja varaukset

Puhelin:
+358 40 581 1969
(Päivi Hautala)
ma-pe klo 9.00-16.00
(ei tekstiviestillä)

Sähköpostiosoite:
info(at)jaaskanloma.fi
Sähköpostiin vastataan
kahden päivän sisällä.


Sää - Kuusamo